Dracula

Dracula är ett skräckinjagande online slot-spel från NetEnt, tidigare Net Entertainment, som är skaparna till över 130 online-spel. Deras version av myten om Dracula som spelet Dracula baseras på är verkligen en succé och lanserades under 2015. Inte bara har de lyckats skapa en riktigt skön skräckfilmskänsla, utan även producerat ett riktigt bra spel. Förutom den fina grafiken och känslan du får när du spelar Dracula så har NetEnt även lyckats riktigt bra med deras bonusar. Det är verkligen allt som händer “under huven” på spelet som är imponerande och det är därför Dracula är ett så bra och genomtänkt spel. Du behöver som sagt inte vara en fan av skräckfilmer eller Dracula-myten för att gilla detta spel utan det passar alla typer av spelare.

Få myter har funnits så länge och haft sådan genomslagskraft som myten om den blodtörstige greven i Transsylvanien. Originalet som skrevs av Bram Stoker är vad detta spel är baserat på, och NetEnt har tillsammans med Universal verkligen gjort en bra version av myten. Redan från första scenen av spelet så får vi ett smakprov av hur hela spelet kommer att vara med imponerande grafik och ljud. Allt som du förknippar med Dracula kommer du att se i detta spel och som sagt från första scenen så ser du allt som förknippas med Dracula. Inte bara får du se fladdermöss, alla karaktärer från boken och filmen som Van Helsing utan även en ganska avslappnad Dracula. 

Vinstlinjer och insatser  

Även om grafiken i spelet är spektakulärt och du får en riktigt bra spelkänsla så är det inte det som imponerar mest utan vad som verkligen gör detta spel så bra är allt som händer i bakgrunden och hur spelet fungerar. Spelet är en klassisk 5 hjulsslot med 40 vinstlinjer som du kan spela med under hela spelets gång. Du kan snurra för ett så litet myntvärde som 0,01 per gång men för de som vill spela för lite mer pengar så kan man spela för ett myntvärde upp till 2 per snurr. Med 400x din insats tillgängligt så är det helt klart värt det. Utdelningsprocenten ligger på 96,60 % vilket helt klart är en bra chans för vinst när du spelar. 

Tema och grafik  

Temat för spelet är som sagt myten om Dracula och varken temat eller hur NetEnt har skapat den fina spelkänslan med riktigt bra grafik kommer att göra dig besviken. Den mörka grafiken ger dig verkligen en bra upplevelse där det känns som du verkligen är i Transsylvanien med greve Dracula och alla andra gestalter i Bram Stokers bok. Om du gillar boken och alla de filmer som gjorts av Hollywood efter boken publicerats så kommer spelet inte att vara något som du känner att du slösat bort din tid på att spela. Detta spel kan man verkligen se att Universal har varit med att skapat för grafiken och historien som berättas är helt magisk. Spela inte om du är rädd för vampyrer dock! 

Bonusfunktioner för spelet 

Den röda W-symbolen som fungerar som Wild byter ut alla andra symboler vilket gör det mycket enklare att få nya vinstkombinationer. Du kan även få Dracula och Lady-symboler som ger dig automatiskt 10 stycken free spins. Under dessa free spins så kommer fladdermus-funktionen att starta och är aktiv för varje spinn. Du kan se en multiplikator som hjälper dig att få fler vinster vilket självklart är en bra bonus när du spelar. Att få stacked-symboler och wilds på alla dina hjul är det snabbaste och enklaste sättet att förbättra ditt saldo. Dracula är helt klart allt om free spins och även om de kanske inte kommer så ofta så kan det vara värt 100-150x din insats! 

Positivt med spelet 

– Som sagt så är det mesta bra med Dracula, och grafiken tillsammans med spelkänslan gör spelet till ett riktigt bra spel.
– Med en relativt hög RTP (96,60 %) är detta fördelaktigt för dig som spelare.
– Dracula är verkligen ett spel som du bör spela om du gillar spel som är baserade på klassiska filmer.
– Grafiken är förstås i toppklass. 

Negativt med spelet 

– Det enda som egentligen skulle kunna vara bättre är att jackpotten kanske inte är den högsta du har sett och hade kunnat vara högre.
– Det finns inget specifikt bonusspel som är unikt för just detta spel. 

Sammanfattning  

Dracula är ett riktigt bra spel där du kommer bli imponerad av den mörka och skräckfilmsinspirerade grafiken. Förutom den utomordentliga grafiken som skapats tillsammans med Universal så är ljudet också riktigt bra. Allt detta plus historien som man följer i spelet gör detta till ett spel som man bara vill fortsätta att spela tills man lyckas få Dracula-symbolen och vinner jackpotten. Du kanske är ett fan av skräckfilmer och Bram Stokers Dracula – då kommer du absolut gilla detta spel. Däremot behöver du inte ha läst boken eller sett filmen för att gilla Dracula. Spelet är en succé och du kommer verkligen gilla det om du gillar välgjorda onlinespel med en hög RTP, och vem gör inte det?