Devil’s Delight slot

Devil’s Delight är en slot som trots sin ålder ständigt är lika aktuell. Denna slot släpptes redan 2008 och under de tio år den funnits har den fått många trogna följare och något av en kultstatus. Devil’s Delight är en i grunden traditionell slot från svenska NetEnt, vars slots alltid bjuder på snygga designer och sammanhållna teman, och Devil’s Delight är inget undantag. I denna slot är temat helvetet med alla dess invånare och temat genomsyrar allt hos denna spelautomat. Det är en humoristisk helvetesskildring och grafiken för tankarna till serietidningar. Förutom ett sammanhållet tema och snygg grafik, bjuder Devil’s Delight även på mängder av spelglädje med hjälp av bonusfunktioner som, när denna slot släpptes, var revolutionerande.

Devil’s Delight blev en banbrytande slot när den först lanserades år 2008. Mycket hos detta spel var långt före sin tid. Bonusfunktioner som expanderade wilds, free spins med multiplikator och bonusspel på en separat spelplan är idag vanligt, men det var något helt nytt år 2008. Att Devil’s Delight var så modern när den lanserades är en av anledningarna till att den fortfarande är så populär, spelet känns helt enkelt fortfarande som en modern slot. Andra anledningar till dess popularitet är spelets snygga och annorlunda tema, men framförallt så är detta en mycket välkonstruerad och lyckad slot. Devil’s Delight är en i grunden traditionell femhjuls slot med hög RTP som, med hjälp av några lyckade bonusfunktioner, blivit en klassiker. 

Vinstlinjer och insatser  

Devil’s Delight är en helt normal slot med fem hjul och tre rader. Antalet vinstlinjer går att ställa in från en enda upp till 20 stycken. Sloten bjuder dessutom på massvis av inställningsmöjligheter och detta är säkert ytterligare en anledning till att den varit populär i 10 år. Storleken på insatsen går att ställa in i tio steg. Myntvärdet är justerbart i sex steg, från 0,01 upp till 0,5. Dessa inställningsmöjligheter gör att Devil’s Delight går att spela både med små och med stora insatser. I euro är lägsta insatsen 0,2 och den högsta insatsen är hela 100 euro per spin. Devil’s Delight har en RTP på hela 97,6 %, vilket innebär att 97,6 % av det som satsas betalas tillbaka vid en eventuell vinst. 

Tema och grafik  

Vad som verkligen gör att Devil’s Delight sticker ut och skiljer sig från andra slots är dess tema och design. Temat är helvetet och det är ett tema som är genomgående i spelet. Spelplanen kantas av helveteseld och gravstenar och hjulen pryds av symboler och karaktärer från helvetesskildringar. Detta må låta mörkt, men Devil’s Delight är allt annat än dyster. Figurerna på hjulen är mer roliga än skrämmande. Demoner som dyker upp på hjulen grillar till exempel korv och den manliga djävulen påminner mer om en skum affärsman än om underjordens härskare. Det finns också en kvinnlig djävul som snarare är söt än skrämmande. Ljudbilden är stillsam och återhållet spöklik, vilket gifter sig utmärkt med spelets grafik. 

Bonusfunktioner hos Devil’s Delight 

Liksom de allra flesta slots har Devil’s Delight en wild-symbol som ersätter andra symboler. Det är den manliga djävulen som är spelets wild-symbol och det är en så kallad expanderande wild-symbol. Dyker djävulen upp på hjul 2, 3 eller 4 expanderar den och täcker hela hjulet, vilket kan innebära fina vinstchanser. Denna symbol kan dyka upp på flera hjul samtidigt och då blir det nästan garanterat en storvinst. Pentagram är spelets scatter-symbol, tre av dessa ger free spins. Innan free spins-rundan startar måste spelaren klicka på ett pentagram för att få veta antal spins och hur många gånger vinster multipliceras. Det finns också ett bonusspel som spelas på en separat spelplan och även där går det att vinna free spins. 

Positivt med Devil’s Delight 

– Devil’s Delight är en slot med ett genomgående tema som är tilltalande för de flesta spelare.
– I grunden är detta en helt vanlig femhjulsslot och, liksom andra femhjulsslots, bjuder den på mycket spelglädje.
– Inställningsmöjligheterna är många, vilket gör det möjligt att satsa både stort och litet.
– Bonusfunktionerna är väl avvägda och skänker ytterligare spänning (och vinstchanser) till spelet. 

Negativt med Devil’s Delight 

– Devil’s Delight saknar en progressiv jackpott, vilket är synd eftersom en progressiv jackpott hade gjort en redan bra slot ännu bättre.
– Devil’s Delight är lite snål med free spins och det kan ta ganska lång tid mellan free spins-rundorna. 

Sammanfattning  

Devil’s Delight från NetEnt har funnits i tio år, men känns fortfarande helt rätt i tiden. Det är en i grunden helt ordinär slot med fem hjul och tre rader som tack vare ett mycket lyckat tema, mängder av inställningsmöjligheter och ett antal spännande bonusfunktioner skänker massvis av spänning och spelglädje. Temat är ett slags serietidningsversion av helvetet och spelets snygga ljud och grafik förstärker spelupplevelsen på många olika sätt. Devil’s Delight går att spela med både små och riktigt stora insatser, vilket gör att alla typer av spelare kan uppskatta denna slot. Bonusfunktioner som expanderande wilds, free spins med multiplikator och bonusspel på en separat spelplan skänker ökad spänning och spelglädje till en redan spännande slot.