Big Bad Wolf

Denna slot som bjuder på mängder av underhållning är framtagen av spelföretaget NetEnt. Du har säkert hört sagan om den stora stygga vargen som försökte blåsa ner tre små grisars hus. Detta är slotversionen av den klassiska berättelsen. Sloten har charmig och snygg grafik, trevlig musik och gulliga symboler. Det finns dessutom flera typer av wild-symboler och ett roligt bonusspel. Big Bad Wolf har till och med vunnit pris för årets spel på den prestigefyllda galan vid namn eGR Operator Awards. Spelautomaten kommer att bjuda på mängder av skoj och du kommer hela tiden vilja spela vidare tack vare chansen att förvandla någon av de tre grisarna till en wild-symbol. Sloten har även fallande symboler istället för snurrande hjul, vilket gör att allt känns fräscht och nytänkande.

Att sloten är otroligt välproducerad råder det inga tvivel om och det är uppenbart att det är en speltillverkare med lång erfarenhet som har tagit fram spelet. Även om sagor kanske inte känns som det mest spännande temat på förhand, så är Big Bad Wolf absolut värd en chans. Den häftiga 3D-grafiken gör att sloten känns modern och ligger helt rätt i tiden. Du kommer enkelt kunna spela bort några timmar här, samtidigt som du hoppas på den där stora vinsten. Det som gör spelet extra spännande är att det bjuds på två olika wild-symboler. En klassisk som ersätter alla andra symboler och grissymbolerna. Sloten kommer nämligen ihåg när du vinner och varje gång du vinner två gånger i rad förvandlas en gris till en wild. 

Vinstlinjer och insatser  

För alla erfarna casinospelare är Big Bad Wolf inget nytt vid första anblick. Den har nämligen den klassiska utformningen med 3 rader och 5 hjul samt 25 vinstlinjer. Det är enkelt att hitta en nivå som känns bra då myntvärdet går att justera från 2,50 kronor per spin upp till 1 250 kronor per spin. Lägsta insatsen är dock något högre än flera andra slots, där den brukar ligga på två kronor. Det är enkelt att ändra vilken insats du vill spela med. Allt du behöver göra är att trycka på de pilar som syns under själva spelplanen. Detta går också att ändra hur som helst under spelets gång om du vill variera dig och satsa mer eller mindre. 

Tema och grafik  

Temat är som sagt sagan om den stora stygga vargen och symboler av vargen själv blandas med grisar samt de klassiska bokstäverna. Även om temat inte känns så himla spännande i sig, gör 3D-grafiken och alla bonusfunktioner spelet underhållande. Sloten är riktigt läcker och du kommer även lägga märke till alla snygga detaljer. Det spelar ingen roll om du spelar på en mobil enhet eller dator, sloten flyter på lika bra och alla funktioner kommer till sin rätt oavsett. I bakgrunden kan du skymta de tre grisarna som är i full gång med att bygga upp sitt hus igen. Musiken och alla ljudeffekter hjälper till att skapa en riktigt mysig spelupplevelse. Det är alltid trevligt att känna lite nostalgi och drömma sig tillbaka till tiden som barn. 

Bonusfunktioner och free spins 

Precis som i många andra slots är det free spinsen som är mest intressanta och så även i detta spel och för att aktivera dessa ska du ha minst 3 stycken symboler av vargen. Då kommer du att belönas med 10 stycken free spins. Här kommer alla dina vinster att multipliceras med gånger 3. Du har även chansen att samla på dig hela 10 stycken spins till genom att yla mot fullmånen. Som vi nämnde tidigare har sloten även en speciell wild-funktion där alla grisar kan förvandlas till wild-symboler. För att detta ska ske krävs det att du vinner minst 6 gånger på ett och samma spin. Då är alltså alla tre grisar wild och du har chansen att skapa riktigt lönsamma vinstlinjer. 

Positivt med spelet 

– 3D-grafiken gör att sloten känns nytänkande och fortfarande känns modern trots att den har ett par år på nacken.
– Chansen att aktivera två olika typer av wild-funktioner som gör det extra roligt att spela.
– Free spins-omgången där alla vinster multipliceras och du har chansen på extra spins.
– Möjligheten att spela så lite som 2,50 kronor per spin. 

Negativt med spelet 

– Sloten kan ha ganska många döspins, vilket kan göra att du snabbt förlorar dina pengar om du inte får in en stor vinst.
– Det är relativt svårt att få free spins och du kan få spela länge innan vargen kommer. 

Sammanfattning  

Vi känner väl alla till sagan om vargen och de tre små grisarna som fick ett uppsving tack vare Disney på 30-talet. Här gör vi en resa tillbaka i tiden till vår barndom, men i en lite modernare version. Big Bad Wolf är både en underhållande spelautomat som bjuder på många spännande och innovativa bonusfunktioner. Sloten har dock en ganska låg återbetalningskvot, så var beredd på att satsa lite pengar när du ska spela. Får du in en bra vinst kommer du dock se det rassla till rejält på kontot. De vi gillar med spelet är att det även kan betala bra i grundspelet och inte endast på free spinsen, vilket annars är vanligt hos många konkurrenter.